Mindful Walk clinic

In deze MINDFUL WALK clinic leer je  gebruik te maken van de combinatie Mindfulness, Ademhalingstechnieken en Wandelen.

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. MINDFUL WALK  laat je kennis maken met de verschillende facetten van het wandelen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het wandelen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het ‘hier en nu’ te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment. We passen ademhalingstechnieken toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel wandelaars ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt.

Binnen MINDFUL WALK gebruiken we de neusademhaling. Door langzamer en minder vaak in te ademen, komt er meer zuurstof in het bloed.  Daardoor vertraagt de hartslag en zullen je spieren minder snel verzuren. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond ; ook tijdens het wandelen.Wandelen heeft positieve effecten op vrijwel alle (orgaan)systemen in het lichaam.

Wil je graag meer weten over de technieken van Mindful Walk tijdens het hardlopen of wandelen? Dan is deze clinic misschien iets voor jou. Je maakt kennis met een aantal basistechnieken van Mindful Walk die je vervolgens tijdens het sporten en misschien wel zelfs in je hele dagelijkse leven in kunt zetten. En tegelijkertijd is het een heerlijk moment voor jezelf. Even opladen en weer in balans komen. Het volgen van een Mindful Walk clinic geeft je nieuwe energie!
Waar:          Yoga Yuga, Prinsenstraat 20 Almelo

Wanneer:  dinsdag 22 oktober 9.00 uur tot 10.30 uur

                         woensdag 23 oktober om 19.30 uur tot 21.00 uur

Kosten:     € 12,50 Yoga Yuga leden , € 15,- voor niet leden.

Opgave:   02-almelo@outlook.com of 06 20 27 12 07

Deze workshop wordt gegeven door Patricia Lohuis, gecertificeerd Mindful Run coach. Kijk voor meer informatie op https://www.o2-almelo.nl/