zo 30 okt 14.00-16.30u

– Relax, adem en laat je stress verdwijnen –

Wil je je houding verbeteren, heb je het gevoel dat je schouders naar voren staan?
Of ben je moe en heb je last van nek- en rugpijn? Heb je last van stress?
Laat dan Guy Hamaekers, de uitvinder van de BackMitra®, jou kennismaken met dit effectieve hulpmiddel bij het verbeteren van de lichaamshouding, het versterken van de rug en het ontspannen van lichaam en geest.

De BackMitra®

Met het gebruik van de BackMitra® oefen je druk uit op plaatsen van de wervelkolom waar er een excessieve kromming is.  Door dit te doen zullen de wervels naar een nieuwe -beter uitgelijnde- positie bewegen en krijgen onderliggende spiergroepen de kans te ontspannen. Na enige tijd blijft de wervelkolom steeds langer in de nieuwe positie en keert je rug naar zijn natuurlijke gezonde toestand terug.

Rugpijn is vaak een gevolg van een slecht uitgelijnde wervelkolom. Terwijl de rugspieren de slecht uitgelijnde wervels proberen te ondersteunen raken ze in een staat van permanente spanning. Wanneer dit gebeurt wordt de bloedstroom door het weefsel gehinderd waardoor de spier verhardt en begint pijn te doen. Door de uitlijning van de wervelkolom te verbeteren kunnen de rugspieren ontspannen, de bloedstroom verbetert en zal de rugpijn minder worden.

Een ander belangrijk effect van het werken met de BackMitra® is dat het parasympathisch zenuwstelsel geactiveerd wordt. Dit deel van het zenuwstelsel zorgt in jouw lichaam voor herstel en rust.

Guy Hamaekers

Guy is mede-oprichter van Solstice Yoga Center, een van de hoogst beoordeelde yogadocenten trainingscentra in Mexico. Samen met Brigitte Longueville heeft hij dit bekende yoga vakantieoord aan de kust van de Stille Oceaan gebouwd. Hier was hij aan de basis van de ontwikkeling van innovatieve hulpmiddelen voor gebruik in Restorative Alignment yogalessen en in 2004 ontwierp hij de BackMitra®. In datzelfde jaar werd een patent aangevraagd. Sinds deze beginjaren onderging de BackMitra® verschillende verbeteringen en vandaag de dag is de BackMitra® voor yogadocenten over de hele wereld – van Canada tot Chili en de Verenigde Arabische Emiraten tot Zweden – een belangrijk hulpmiddel in hun lessen om leerlingen te helpen leniger te worden, hun wervelkolom in alignment te brengen en hun lichaamshouding te verbeteren. De BackMitra® wordt vaak gebruikt in therapeutische sessies om aandoeningen zoals hernia, RSI (muisarm), carpaal tunnel syndroom, bevroren schouder, letsel aan de rotatorenmanchet en de zgn. ‘tekst-nek’ of ‘apple-nek’ te verbeteren.
Momenteel woont hij samen met zijn partner Judith González in België waar zij hun eigen bedrijf BackToolz hebben, waarin de BackMitra® geproduceerd en wereldwijd gedistribueerd wordt.
Met enthousiasme geeft Guy workshops en trainingssessies aan yogadocenten en lichaamstherapeuten over hoe ze de dit hulpmiddel kunnen integreren in hun lessen en therapie-sessies.

Workshop

In deze workshop doen wij oefeningen met de BackMitra® om de wervelkolom, schouders en het bekken te mobiliseren in combinatie met therapeutische houdingen. We leren stress patronen los te laten en nodigen het lichaam uit zich te openen, te strekken en te ontspannen.
Na de workshop zal je voelen je dat de spanning uit jouw rug, nek, schouders en bekken verdwijnt. Je krijgt meer flexibiliteit, je lichaamshouding verbetert en daarmee ontstaat een gevoel van emotioneel en fysiek welzijn.

Voor wie is deze workshop?

  • Voor iedereen die zijn/haar lichaamshouding wil verbeteren, of last heeft van stress of een vermoeide rug, nek en schouders.
  • Voor iedereen die meer wil leren over het gebruik van de BackMitra® om er zelf thuis mee aan de slag te gaan, zowel beginners als gevorderden.
  • Voor alle professionals die met de BackMitra® willen kennismaken en het mogelijke gebruik ervan in hun lessen/sessies willen evalueren.

Deelname

Deelname aan deze 2,5 uur durende workshop bedraagt € 40,-