PILATES

Pilates zorgt voor een sterker lichaam

Wil je sterker worden, een strakker lichaam hebben en meer energie? Dan is Pilates bij Yoga Yuga in Almelo misschien wat voor jou. Onze lessen zijn rustig en we werken met aandacht en respect voor jouw grenzen. Doordat docente Annelien zelf diverse blessures heeft gehad, kan ze zich goed inleven in mensen met klachten. De lessen zijn dus geschikt voor iedereen. Wil je een oefening niet meedoen, dan hoeft dat niet. Zo kun je op je eigen tempo bezig zijn met je lichaam. Zelfs als je rustig aandoet, kan je lichaam door Pilates krachtiger worden!

LET OP: Er is slechts beperkt plaats in de pilateslessen dus meld je snel aan!

Wat is Pilates?

Pilates is een methode voor het trainen van het hele lichaam, die in het begin van de vorige eeuw werd ontwikkeld door Joseph Pilates. Hij was een van de pioniers van wat we tegenwoordig met een brede term ‘fitness’ noemen. In zijn methode en publicaties legde hij reeds in de jaren ’30 de link tussen lichaamsbeweging, correcte ademhaling en lichaamshouding enerzijds en algemeen geestelijk en lichamelijk welzijn anderzijds.

Wat gebeurt er in je lichaam?

Door de Pilatesoefeningen versterken we de buik, onderrug, het bekken en de bilspieren. Op die manier krijg je een sterk ‘centrum’, in Pilates ook wel het ‘Powerhouse’ genoemd. Pilates bij Yoga Yuga is een effectieve en veilige methode die door iedereen kan beoefend worden. De ademhaling verdiept zich en hierdoor verbeteren je longcapaciteit en bloedcirculatie. Ook spierkracht en flexibiliteit worden verbeterd, vooral die van de rompspieren. De wervelkolom wordt flexibeler en rondom het bekken wordt alles veel stabieler. Je coördinatie, zowel musculair als mentaal, wordt verbeterd. Botten worden steviger en gewrichten soepeler. Je lichaam komt dus in evenwicht, je houding, lichaamsbewustzijn en bewegingstechniek worden verbeterd.

Door Pilates bij Yoga Yuga zul je er geweldig uitzien, je fantastisch voelen en bruisen van energie en zelfvertrouwen.

Geef je op

voor een kennismakingsles óf stel uw vraag via het onderstaande formulier

12 + 10 =