STOELYOGA

Leer je spanningen los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren

Bewegen is belangrijk om lichamelijk én geestelijk fit te blijven. Fit blijven gunnen we iedereen. Daarom geven we ook stoelyogalessen: lessen die iedereen kan volgen, ongeacht leeftijd of lenigheid. Een fijne manier om te blijven bewegen en fitter te worden!

Wat is stoelyoga?

Stoelyoga is een laagdrempelige vorm van yoga. De yogahoudingen die je normaal gesproken uitvoert op een mat, worden tijdens een stoelyogales uitgevoerd op of rond een stoel. Eigenlijk kun je alle yogahoudingen ook op een stoel uitvoeren. De oefeningen zijn rustig en niet te lang of te zwaar. Iedereen kan ze doen, ongeacht leeftijd of lenigheid. Dat maakt dat stoelyogalessen in het bijzonder geschikt zijn voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Het is een fijne manier om ook op hoge leeftijd te blijven bewegen.

Stoelyoga bij Yoga Yuga

Onze studio in Almelo is aangenaam warm en speciaal ingericht voor yoga. En hoewel yoga voor sommige mensen heel serieus en misschien een beetje zweverig klinkt, is het dat volgens ons niet. We hopen met leuke groep mensen plezier te maken én fitter te worden.

De positieve effecten van stoelyoga

Tijdens een les stoelyoga leer je spanningen los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. Stoelyoga werkt ontspannend en heeft een positieve invloed op pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen. De lessen zijn erop gericht om de spieren en gewrichten soepeler te maken. Uit een studie van het Amerikaanse Johns Hopkins Artritis Center blijkt dat stoelyoga al binnen acht weken kan leiden tot minder pijn, meer energie en een betere stemming. Aan mensen met artrose, reuma of andere chronische pijn bevelen we deze vorm van yoga dan ook zeker aan. Stoelyoga is voor iedereen

Kennismaking aanbod:
4 lessen voor 25 euro
Stoelyoga bij Yoga Yuga Onze studio in Almelo is aangenaam warm en speciaal ingericht voor yoga. En hoewel yoga voor sommige mensen heel serieus en misschien een beetje zweverig klinkt, is het dat volgens ons niet. We hopen met leuke groep mensen plezier te maken én fitter te worden.

Geef je op

voor een kennismakingsles óf stel uw vraag via het onderstaande formulier